Αρχική | Συχνές ερωτήσεις | Sitemap |
  Senatus | Νέες Υπηρεσίες | Πανελλήνια προβολή | Συνεργάτες | Επικοινωνία
 

You need to upgrade your Flash Player.

You need to upgrade your Flash Player.


Αγορά ακινήτου με δάνειο
Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ακίνητο με δάνειο θα πρέπει να γνωρίζετε:

Θα ήταν πολύ χρήσιμο πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε το ακίνητο στην αγορά, να μάθετε από την οικία τράπεζα σας το ποσό χρηματοδότησης, που μπορείτε να λάβετε για την αγορά αυτή. Συχνά η έγκριση στεγαστικών δανείων αργεί ή το ποσό δεν καλύπτει αρκετά τον αγοραστή, με αποτέλεσμα να χάνετε σε χρόνο και χρήμα, να βρίσκεται το ακίνητο που ονειρεύεστε και να το χάνετε μέσα από τα χέρια Σας. Σημαντικό είναι να λάβετε γραπτή προέγκριση του δανείου, που Σας υπόσχεται η τράπεζα, ώστε να εξασφαλιστείτε από τυχόν προβλήματα στην πορεία.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ.
Αφού εξασφαλίσουμε το ακίνητο, που μας άρεσε με μία μικρή προκαταβολή προς τον πωλητή και πάρουμε τους τίτλους ιδιοκτησίας του για έλεγχο, απευθυνόμαστε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταθέσουμε σε τρία αντίτυπα την δήλωση φόρου μεταβίβασης. Οι δηλώσεις αυτές συνοδεύονται από φύλλα υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, που αγοράζουμε. Τις δηλώσεις και τα φύλλα υπολογισμού μας τα ετοιμάζει ο συμβολαιογράφος μας!

Αν πρόκειται να αγοράσουμε πρώτη κατοικία, κατά την υπογραφή της δήλωσης φόρου μεταβίβασης, υποβάλλουμε και ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουμε πάρει άλλη φορά απαλλαγή για απόκτηση πρώτης κατοικίας, ότι δεν έχουμε δικαίωμα πλήρους κυριότητος σε άλλο ακίνητο.
Συνάμα προσκομίζουμε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση αρτιότητας με τοπογραφικό του αρμόδιου πολεοδομικού γραφείου. Ο φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται επί του τιμήματος που αναγράφεται στο συμβόλαιο και καταβάλλεται με την υποβολή της δήλωσης.

Κατά την υπογραφή των συμβολαίων αγοραπωλησίας, υπογράφετε και άλλες υπεύθυνες δηλώσεις, που αναφέρουν ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε ρέμα, παραλία, αιγιαλό, καθώς και ότι το ακίνητο δεν πρόκειται να αλλάξει απότομα χρήση μετά την αγορά του. Μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο αγοραστής (ή ο συμβολαιογράφος ο ίδιος) καταθέτει ένα αντίγραφο στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο για να αποκτήσει ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου το Πιστοποιητικό Μεταγραφής.

πίσω - back πάνω - top
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright 2010 SENATUS® Franchise ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ - ΑΚΙΝΗΤΑ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ | 801 11 800 500 | info@senatus.gr

 


powered by HOTSoft.gr